Babymassage

Babymassage voordelen

Shantala babymassage, het wordt steeds bekender in Nederland. Er zijn ontzettend veel voordelen voor baby en ouder. Ik vind het zo mooi om te zien hoe de band tussen baby en ouder versterkt tijdens de massage en hoe de baby ontspant. Ook is het nuttig voor baby´s met darmkrampjes, overstrekking, voorkeurshouding, onrustige baby´s, huilbaby´s en nog meer. Hieronder een aantal voordelen voor baby en ouder op een rij:

  •  Ontspanning voor baby en ouder.
  • Vermindering van darmkrampjes, overstrekken en voorkeurshouding. Ik bied hier speciale cursussen voor aan. 
  • Immuunsysteem versterkt. 
  • Verbetering van het slapen.  
  • Stimuleert de groei van de baby. 
  • Helpt bij onrust en overprikkeling. 
  • Versterkt de hechting tussen baby en ouder, ook zeker waardevol voor couveusebaby’s, adoptiebaby’s voor de versterking van de band. 
  • Je ouderlijke intuïtie versterkt. 
  • Geeft je zelfvertrouwen, geborgenheid en vertrouwen in je eigen kunnen.
En er zijn nog meer voordelen!

Voor wie is babymassage geschikt?

Wil je op een liefdevolle manier een start maken met je baby? De volle aandacht aan je baby geven en daadwerkelijk contact maken? Massage technieken leren om zelf toe te passen bij je baby? Dieper in gaan op massage technieken tegen darmkrampjes als je baby hier last van heeft, of bijvoorbeeld een voorkeurshouding? Je bent benieuwd naar de betekenis van de lichaamstaal van je baby? Dan is baby massage iets voor jou! 

De babymassage cursus is geschikt voor baby´s vanaf 6 weken tot ongeveer 10 maanden. Is je baby net iets ouder, laat dit je vooral niet tegen houden. Neem gerust contact met mij op, samen kijken we naar de mogelijkheden. 

Wilt u weten welke cursussen Praktijk Het Geheel te bieden heeft? 

Wist Je Dat?!

Wist je dat een baby tijd anders ervaart?

Wij volwassenen realiseren ons vaak niet dat de beleving van een baby anders is dan bij ons. Zo ook de beleving van tijd. Waar iets in de realiteit 10 minuten duurt, duurt voor een baby ongeveer 30 minuten. Houdt hier ook rekening mee tijdens je verwachtingen tijdens de babymassage.

De baby’s laten ontspannen en genieten van de massage is ons doel, niet de tijdsduur. Het is ook niet gek dat een baby de tijd anders ervaart. Alles wat ze meemaken is een nieuwe ervaring en nieuwe prikkels. Baby’s leven volledig in het hier en nu en beleven hierdoor alles intens. 

Trauma's verwerken.

Een bevalling is niet alleen voor de ouder een bijzondere of heftige gebeurtenis. Maar ook de baby maakt dit bewust mee. Een baby kan vast hebben gezeten in het geboortekanaal, (te) snel ter wereld komen zijn, bij de moeder zijn weggehaald i.v.m. complicaties, vroeggeboorte, etc. 

Allemaal gebeurtenissen die voor de baby (en ouder) traumatiserend kunnen zijn. Wist je dat babymassage hier ook bij kan helpen? We ruilen de vervelende ervaring om voor een fijne ervaring. De baby kan als reactie gaan huilen, omdat het herinnerd wordt aan de vervelende ervaring. We bouwen dan langzaam de massage op en helpen de baby met het verwerken. Het is prachtig dat de ouder de baby hierbij kan helpen. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op!