Coachkaarten

Onder de term coachkaarten vallen verschillende onderdelen, namelijk:

  • Kernverlangen

Zodra je wordt geboren ben je op zoek naar de vrijheid. Dit start vanaf geboorte tot aan we volwassen zijn.  We zijn tot onze volwassenheid verbonden aan onze ouders en op weg naar vrijheid. We zijn in onze zoektocht beschadigd. Om vrij te zijn, zullen we deze beschadigingen moeten helen om bij de vrijheid te kunnen komen. We hebben allerlei verdedigingen opgebouwd op zoek naar deze vrijheid om de pijn en de angst niet te willen voelen. 

  • Basisbehoeften

Vanuit de psychologie stellen we dat we behoefte hebben aan de vervulling van twaalf basisbehoeften binnen onze opvoeding.  Dit zijn als het ware twaalf vormen van aandacht en liefde. We krijgen doorgaans twee basisbehoeften niet of onvoldoende
ingevuld. Dat maakt dat we de invulling hiervan buiten onszelf gaan zoeken, dit doen we vaak onderbewust.

Het lijkt simpel om als ouder te voldoen aan de twaalf basisbehoeften. In de realiteit is dit behoorlijk lastig. Dit komt doordat niemand als kind ervaren heeft dat alle twaalf basisbehoeften zijn vervuld. Onze ouders waren hier niet toe in staat, omdat door hun ouders ook niet alle basisbehoeften zijn vervuld. Wat je als kind niet hebt ervaren, kun je niet doorgeven aan je eigen kind. Tenzij je bewust bent van je gemis en openstaan voor de behoefte van de ander. 
Aangezien geen enkele ouder in staat is alle basisbehoeften van zijn kind te vervullen, loopt ieder kind onderweg ‘’emotionele beschadigingen’’ op. Dat geeft niets, dat hoort bij het leven. 

  • Emotioneel evenwicht

Emotioneel evenwicht is ontwikkeld op basis van de 6000 jaar oude concepten voor acupressuur. Het is één van de meest effectieve technieken voor het snel transformeren van emoties, angsten, onzekerheden en alle onverwerkte zaken uit het verleden. EE staat voor emotioneel evenwicht, vertaald naar Emotionele Bevrijding Technieken. Er wordt gebruik gemaakt van kloppen met de vingers op bepaalde acupunctuurpunten. 

Emotioneel evenwicht is een unieke methode waarmee men zelf emoties die een lichamelijke of geestelijke blokkade vormen op kan lossen. Ons lichaam geeft precies aan of wij emotioneel in evenwicht zijn of niet. Als het Emotioneel evenwicht verstoord is, leidt dat tot een blokkade en verlies van energie, eigenwaarde en zelfrespect. Daardoor kan men angst, onzekerheid, boosheid, jaloezie en andere klachten ervaren en bestaat de kans dat er gezondheidsklachten, gebrek aan vitaliteit en verlies van levensenergie optreden.

  • Meridianen
In het lichaam bevinden zich veertien meridianen, dit zijn energiebanen die energie, ook wel Chi genoemd, door ons lichaam transporteert en circuleert. Deze energie stroomt in vaste banen door ons lichaam en zorgen er voor dat alle lichaamsdelen die daar behoefte aan hebben van energie kunnen worden voorzien.                                                                                                                     
In het westen hebben de meridianen een naam die ontleed is aan het orgaan waar de meridiaan een sterke verbinding mee heeft  verstoringen van zo’n meridiaan hoeven niets te zeggen over de conditie van het orgaan waar het zijn naam aan ontleent. Er is een  verbinding tussen organen en emoties.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op!