Holistische massage

"Aangeraakt worden op een liefdevolle manier. Een kind wil het allerliefst de echte verbinding met de ouder voelen. "

Holistische Massage

Aangeraakt worden op een liefdevolle manier. Dat vindt iedereen fijn en is belangrijk voor de band tussen ouder en kind. Een kind wil het allerliefst de echte verbinding met de ouder voelen. Als wij dit niet zo ervaren, kan ons gedrag veranderen.

De holistische massage creëert lichaamsbewustzijn. Je kind leert grenzen kennen en aangeven. Er ontstaan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Het stofje oxytocine komt vrij, ook bij degene die het kind masseert. Dit stofje komt in de hersenen vrij en maakt het kind sterker en minder kwetsbaar, er ontstaat ontspanning. Het is een mooie methode om stress te verminderen en balans te creëren.

Tijdens de holistische massage wordt er gebruik gemaakt van 3 onderdelen. De hoofdmassage, buikmassage en voetmassage. Allemaal lossen onderdelen met hun eigen werking in combinatie met aromatherapie. 

Ook biedt Het Geheel de cursus Holistisch Massage aan. Dit is een cursus voor ouders met een duur van 5 avonden. Hierin krijgt U uitleg over kindbeelden, aromatherapie en brengt U de holistische massage in praktijk. Kosten van de cursus is opgenomen onder Tarieven. 

Wilt U meer informatie of bent U geïnteresseerd in de cursus, neem gerust contact op.

HOOFDMASSAGE

In ons hoofd komen alle zintuigelijke indrukken binnen. Door alle indrukken kan je hoofd volraken en ontstaat er onbalans. Doormiddel van de hoofdmassage komt er meer rust in het hoofd en lichaam.

BUIKMASSAGE

In onze buik verteren we niet alleen voedsel, maar ook alle indrukken van de dag. Emoties die we hebben ervaren, maar niet hebben geuit. Door een teveel aan onverwerkte indrukken en emoties kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Denk hierbij aan obstipatie en buikpijn. Door de buikmassage komen emoties los en kan jouw energie weer stromen

VOETMASSAGE

Onze voeten verbinden ons lichaam met de aarde. Op onze voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met ons hele lichaam. Via de voeten kunnen alle overgebleven emoties en blokkades worden afgevoerd in de aarde en kan onze energie weer stromen. Er ontstaat aarding en ontspanning.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op!